Mantelzorg Arena Enschede 2 februari

30 januari 2017

Mantelzorger zijn, is vaak geen bewuste keuze: het overkomt je.

De meeste mensen die mantelzorger zijn, ervaren dit als waardevol en dankbaar werk. Maar de druk op mantelzorgers wordt steeds groter en de verwachting is dat dit de komende jaren ook flink zal toenemen. Het is dus wel belangrijk dat u ook goed op uzelf blijft  passen. Hoe kunnen wij u hierbij helpen? 

Om echt goed te begrijpen waar ouderen tegen aan lopen heeft Menzis recent 24 uur met ouderen en hun naasten meegeleefd. Graag nemen we u mee in wat we geleerd hebben over de uitdagingen, dilemma’s alsook de mooie dingen die we van mantelzorgers hebben gehoord. Dit is samengevat in een zogenaamde ‘reis van de mantelzorger’. Alhoewel ieder verhaal uniek is, lopen mensen in de praktijk toch vaak tegen dezelfde uitdagingen en obstakels aan. 
 
Gemeente en Menzis gaan graag met u het gesprek aan rondom deze en mogelijk ook andere dilemma’s. Bij deze bijeenkomst zijn circa 20 mantelzorgers en 20 mensen uit de praktijk aanwezig (adviseurs van de gemeente Enschede, leden van het wijkteam, Stichting Informele Zorg Twente, etc.). Het idee is om elkaar meer inzicht en handvatten te geven om zo de ondersteuning voor mantelzorgers van ouderen in Enschede en omgeving nog beter vorm te geven. 

Programma 2 februari 2017 

Inloop met een broodje: 18.30-19.00 uur 
Bijeenkomst 19.00 – 21.00 uur 
Locatie: Stadhuis, Langestraat 24, Enschede 

Samen met u

Bent u mantelzorger van een oudere in Enschede en omgeving en wilt u met ons meepraten over de dilemma’s en ervaringen rondom mantelzorg? Stuur dan een mail naar uitnodiging@menzis.nl
U ontvangt na uw aanmelding een bevestiging.