Megadoek voor mega-evenement

30 juni 2017

Een megadoek (8 x 13 meter) voor een mega-evenement. Wethouder Jurgen van Houdt inspecteert met plezier het grote spandoek op de zijgevel van het stadskantoor.

Steeds meer wordt het zichtbaar: UEFA Women’s EURO 2017 (WEURO 2017), het EK voetbal voor vrouwen. Er wordt gespeeld in zeven Nederlandse steden. De halve en hele finale vinden plaats in Enschede op 3 en 6 augustus.

Dit topsport evenement betekent voor het hele gezin een  toegankelijk voetbalfeest in stadion en stad. In de aanloop ernaar toe zijn er verschillende evenementen en acties. In Enschede werken  daarvoor de volgende partners samen: de gemeente Enschede, Enschede Promotie, Sportaal en FC Twente. De Provincie Overijssel ondersteunt daarbij.

Wethouder Sport Jurgen van Houdt: “Ik merk dat het enthousiasme in de stad voor de WEURO met de dag toeneemt. Je ziet het behalve in de aankleding ook in activiteiten in de breedtesport, zoals het NK Cruyff Courts en volgende week het straatvoetbaltoernooi. Amper vijf weken en dan zijn we gaststad voor de halve en hele finale. Samen zorgen we voor een feestelijke, veilige en succesvolle organisatie van dit EK met de spannendste wedstrijden in Enschede.”