Melding openbare ruimte? Dat kan slim en snel

12 oktober 2017

In de gemeente Enschede kun je vanaf nu 24 uur per dag sneller en gemakkelijker digitaal een melding over de openbare ruimte doen.

Dit kan via je smartphone, computer, laptop en tablet. Zo kunnen wij jou sneller helpen en draag jij bij aan een schoon, duurzaam en veilig Enschede. 

Hoe werkt het?

Zie je in de openbare ruimte een mogelijk onveilige situatie, zoals een lantaarnpaal die stuk is, een gat in de weg of een boom met een loshangende tak boven de weg? Wij stellen jouw melding  zeer op prijs.

Het werkt eenvoudig. Je gaat naar www.enschede.nl/meldingopenbareruimte en zorgt dat de optie ‘locatie’op de telefoon of tablet is ingeschakeld. Je ziet dan op de kaart waar je op dat moment bent. Ook zijn bijvoorbeeld lantaarnpalen en speeltoestellen al zichtbaar op de kaart en zijn de bijbehorende gegevens gekoppeld. Veel informatie hoef je dus niet meer zelf in te vullen. Verder zie je of een bepaalde melding al is gedaan. Het symbool op de kaart is dan rood gekleurd en bij het aanklikken van het symbool vind je de informatie die bij de melding hoort. Heb je een melding gemaakt, dan zie je op de kaart ook alle informatie over jouw melding. 

Spoed? Altijd bellen!

Bij een onveilige situatie die vraagt om grote spoed bel je altijd naar de gemeente via telefoonnummer 053 - 481 7600.