Mooie binnentuinen Rembrandtlaan

Mooie groene binnentuin tussen twee flatgebouwen aan de Rembrandtlaan
24 november 2021

De Stadsbeek stroomt vanaf de Elferinksweg, via de B.W. ter Kuilestraat, naar de Rembrandtlaan en verlaat de stad via de Bruggertsrtaat.

Dankzij de Stadsbeek is er minder wateroverlast. Maar soms is de beek niet voldoende. Op sommige plekken in de buurt van de beek bleef het water bij hele harde regen tijdelijk staan. En zo kwamen de tuinen tussen de 6 flats die haaks op de Rembrandtlaan staan in beeld!

Tel daarbij hulp van de gemeente, de Provincie Overijssel, Waterschap Vechtstromen, de Verenigingen van Eigenaren én een enthousiaste groep bewoners bij op …en je hebt jaren later prachtige binnentuinen! Het groen is mooier en aantrekkelijker geworden en ook voor auto’s en fietsen is voldoende plek. Kinderen kunnen hier heerlijk spelen en bewoners kunnen elkaar ontmoeten.

In de tuinen zijn verlagingen gegraven. Het regenwater dat op de daken van de flats valt, gaat via de regenpijpen naar deze wadi’s. Zij vangen het water op en laten het langzaam de Stadsbeek in stromen. Zo is dit stukje Enschede nóg beter voorbereid op de toekomst.