(Na)zomeractiviteiten

02 september 2020

Doe mee met verschillende activiteiten in Noord

Vanaf 15 juli 2020

TETEM • MaakMeeLab

Het nieuwe MaakMeeLab is een open werkplaats en ontmoetingsplek ineen. Publiek, buurtbewoners, ontwerpers enkunstenaars kunnen er gebruik maken van vele maak-faciliteiten gericht op digitale cultuur en maakcultuur.

Kinderen en jongeren tussen de 6 en 15 jaar kunnen experimenteren met de nieuwste Make-It@Home techniek-kits die ter plekke beschikbaar zijn. Zo kunnen ze een robot-hand maken, een wenskaart met een speciale elektronische boodschap, of een puzzel met behulp van een hologram.

Maandag t/m vrijdag  10.00 - 16.00 uur 

Kinderboerderij Noord 

In stadsdeel Noord ligt één van de mooiste Kinderboerderijen van Twente. De entree is gratis en er is veel parkeergelegenheid.

De kinderboerderij heeft een prachtige speeltuin met vele speeltoestellen. U kunt er rustig zitten en picknicken. Ook is er een hooikap. Er zijn ijsjes en lekkere koffie te krijgen, maar u mag ook uw eigen consumpties meenemen. De dieren mogen gevoerd worden met het speciale voer dat verkregen kan worden bij de beheerder van de kinderboerderij.

Wandelen in de wijk 

Bewegen & een schone wijk
Er zijn 2 leuke activiteiten waarbij u samen met anderen door de wijk loopt.

Elke dinsdagochtend een ochtendwandeling en elke maandagmiddag, om de week, een opschoonactie in Deppenbroek, Mekkelholt of Roombeek.

Activiteiten van dinsdag t/m zaterdag     

Huis van verhalen

In Prismare, in de wijk Roombeek, is het 'Huis van Vehalen' gevestigd. Hier vinden vele activiteiten plaats die de moeite waard zijn om te bezoeken.

Er worden onder andere Inloopmiddagen georganiseerd op dinsdag- t/m vrijdagmiddag van 13,30 tot 16.00 uur voor een kop koffie of thee, een goed gesprek en een fijine ontmoeting. Wijzigen in 13.30

Elke eerste zaterdag is er bovendien de mogelijkheid om een rondleiding te boeken door de wijk Roombeek.

Meer informatie

Kijk voor meer informatie op de website wijkdeppenbroek.nl