Nibud Geldkrant voor alle Enschedeërs

06 maart 2018

Op woensdag 7 maart valt bij inwoners van Enschede de Nibud Geldkrant op de deurmat. In de geldkrant staat informatie over geldzaken, tips voor een gezonde financiële huishouding en welke hulp er mogelijk is als er problemen zijn.

De geldkrant is een initiatief van het Nibud, Wijkteams Enschede en gemeente Enschede en is onderdeel van een campagne over geldzaken en het aanpakken van schulden.

In de geldkrant staat informatie over geldzaken en de hulp die hierbij mogelijk is. Bijvoorbeeld handige tips voor de administratie, tips om meer geld over te houden of informatie over landelijke of gemeentelijke regelingen. Daarnaast zijn er in Enschede veel organisaties die hulp bieden op gebied van financiën, ondersteuning bij armoede en bij geldproblemen zoals schulden. Ook de ondersteuning van deze partners is in de krant op genomen. De geldkrant biedt daarmee relevante informatie voor een zeer brede doelgroep. De krant wordt huis aan huis bezorgd en is daarnaast verkrijgbaar op verschillende plekken in de stad.

Campagne over geld en hulp bij geldproblemen

De Nibud Geldkrant is onderdeel van een campagne over geldzaken en het aanpakken van schulden. De campagne loopt van begin van dit jaar tot de zomer. De basis van de campagne is het persoonlijke verhaal van een aantal inwoners. Zij vertellen hun eigen verhaal over hoe zij met hun schulden en andere problemen aan de slag gingen en geven inzicht in de hulp die zij hierbij kregen. Drie van hen zijn op een poster te zien die de komende weken in de stad verspreid wordt. Daarnaast verschijnen er bijna wekelijks berichten via verschillende kanalen over geld, tips om meer over te houden en mogelijkheden voor ondersteuning.

Inwoners vertellen hun eigen verhaal

In de geldkrant en de campagne vertelt een aantal Enschedeërs zijn of haar persoonlijke verhaal. “Op praten over geldzaken en met name problemen op dat gebied, rust nog altijd een taboe”, vertelt Wethouder Patrick Welman. “Ook de stap naar hulp is voor veel mensen een grote drempel. Daarom heb ik bijzonder veel waardering voor de mensen die voor de krant en de campagne hun eigen persoonlijke verhaal wilden vertellen. Want het begint met erover praten en daar helpen hun persoonlijke ervaringen bij.”

Nibud helpt op geldgebied

Het Nibud is een landelijke stichting die informeert en adviseert over financiën van huishoudens. Al bijna veertig jaar onderzoekt het Nibud, als kennis en adviescentrum, hoe mensen met geld omgaan en ondersteunt hen daarbij. Gerjoke Wilmink, directeur Nibud: “De kracht van de Geldkrant is dat het een heel makkelijke wegwijzer is voor de inwoners van Enschede. Naast tips om grip op geld te krijgen en te houden, staat in de Geldkrant ook informatie over lokale regelingen en een overzicht van organisaties die kunnen helpen. Zodat duidelijk wordt dat inwoners er niet alleen voor staan als zij hulp nodig hebben. Deze krant wijst u de weg, doe er uw voordeel mee!”

PDFNIBUD geldkrant voor Enschede.pdf