Nieuwe en moderne uitstraling Oogstplein en omgeving

Werkzaamheden aan het Oogstplein
23 juni 2021

Het wordt mooi in de omgeving van het Oogstplein en aan het Oogstplein zelf.

Het hele gebied in stadsdeel West steken we in een nieuw jasje. Een eigentijds jasje dat past bij het karakter van de buurt. In april 2021 zijn we met de eerste werkzaamheden begonnen: het vervangen van de riolering, kabels en leidingen. Als alles mee zit, is het eindresultaat aan het eind van het jaar te bewonderen.

Groener en kleurrijker

Voor het zover is, is er nog veel werk te verzetten. Op dit moment vervangen we de bestaande riolering en worden er nieuwe kabels en leidingen gelegd. Ook de straten in het gebied worden opnieuw aangelegd en krijgen de trottoirs nieuwe tegels. We leggen ook wadi’s aan en er komen meer bomen, struiken, planten en bloemen die het geheel groener en kleurrijker maken. Hierdoor wordt het niet alleen koeler tijdens warme zomermaanden, maar pakken we gelijk de wateroverlast aan bij hevige regenbuien.

Parkeerterrein

Het parkeerterrein aan het Oogstplein gaat ook op de schop. We delen de ruimte anders in. Ook hier komen wadi’s, planten en bomen. De kleurrijke bloemenmengsels die we inzaaien zorgen voor een vrolijker en aantrekkelijker geheel. Deze herindeling zorgt er ook voor dat het vinden van een parkeerplek straks een stuk makkelijker wordt en de supermarkt goed bereikbaar blijft.

Het appartementencomplex boven de winkels ziet er ook heel anders uit. Na een verbouwing en een nieuwe gevel, kent u het niet meer terug. 

Meer weten over de werkzaamheden aan het Oogstplein?

Er is op de pagina 'Oogstplein en omgeving' meer informatie te vinden zoals het projectplan, de planning en een informatievideo.

Contact opnemen met de projectleider Rob Hegeman kan natuurlijk ook: