Nieuwe inwoners leren Enschede kennen

22 maart 2017

Op zaterdag 18 maart organiseerde de gemeente Enschede voor de eerste keer een bijeenkomst voor nieuwe inwoners: ‘Enschede Ontmoet’. Inwoners die tussen 1 juli 2016 en 1 januari 2017 in Enschede kwamen wonen, ontvingen hiervoor een uitnodiging.

Ongeveer 130 nieuwelingen bezochten de bijeenkomst. Sommigen woonden al ooit in Enschede of komen uit de regio. Maar ook veel nieuwe inwoners komen uit het buitenland: van Brazilië tot Irak en van Syrië tot Canada. Zij werden allemaal persoonlijk verwelkomd door burgemeester Onno van Veldhuizen.

Na zijn inspirerende welkomstwoord volgde een quiz over Enschede. Met de burgemeester als spelleider gaven de inwoners, door middel van het omhoog houden van kaarten, antwoord op uiteenlopende vragen over Enschede. Met een Italiaan als winnaar!

Na de quiz kon het echte ontmoeten beginnen, met het bestuur en met inwoners onder elkaar. Ze kregen een kijkje achter de schermen in het stadhuis: de Raadszaal, de Mozaïekzaal en het stadsarchief. Daarna was het tijd om naar buiten te gaan.

Verdeeld over een aantal stadsgidsen vertrokken de groepen voor een boeiende wandeling door de binnenstad van Enschede. Als afsluiting stond voor alle bezoekers een tasje klaar met informatie over Enschede.

In het najaar staat een tweede bijenkomst gepland.