Nieuwe locatie voor DCW

12 oktober 2016

De DCW, Sociale werkvoorziening van Enschede, is voornemens te verhuizen naar het voormalige textielpand van Ames aan de Spoordijkstraat in Enschede.

Al geruime tijd was bekend dat de DCW zou verhuizen. De grond van de locatie aan de Kuipersdijk is verkocht aan Hornbach. Sindsdien werd gezocht naar een geschikte nieuwe locatie. Dat was geen eenvoudige opgave. “Het pand moet bijvoorbeeld groot genoeg zijn voor de zeer uiteenlopende werkzaamheden en alle 500 medewerkers. Bovendien zijn een groot magazijn, een goede bereikbaarheid voor klanten én medewerkers een vereiste. We hebben de afgelopen periode dan ook meerdere locaties intensief onderzocht", aldus Femke Koster, manager DCW.
"Het voormalig Ames-pand, dat zo'n 8000 m2 beslaat, biedt volop mogelijkheden om het geschikt te maken voor ons werk, onze mensen én onze klanten".  

De DCW hoopt eind deze maand instemming te krijgen van het college van B&W om een handtekening te zetten onder de voorgenomen huurovereenkomst. Daarna start een grondige verbouwing om het pand geschikt te maken voor de productie-, assemblage-, verpakkings- en confectiewerkzaamheden. De verwachting is dat de DCW in het tweede kwartaal van 2017 kan verhuizen.