NK Dammen in het Stadhuis

Van donderdag 7 t/m zaterdag 16 april vindt het NK Dammen in het Stadhuis in Enschede plaats.

Dat is niet alleen een mooie promotie voor de stad Enschede, maar ook een mogelijkheid voor Enschedeërs om kennis te maken met de damsport.

Wethouder Jurgen van Houdt is trots en verheugd dat het NK in ons stadhuis is. ‘Ik vind het een eer dat de finale van dit kampioenschap in onze stad wordt gehouden. Het toernooi past prima bij Enschede als sport- en kennisstad. Extra trots ben ik dan ook dat de elektronische borden en klokken die gebruikt worden, ontwikkeld zijn door het Enschedese bedrijf Digital Game Technology.’

Wereldtop

Dammen is een sport waarin Nederlanders tot de wereldtop behoren. Het staat al vast dat later dit jaar een Nederlander zich tot wereldkampioen mag kronen. De strijd gaat dan tussen de 23-jarige Roel Boomstra en de 17-jarige Jan Groenendijk. Beide dammers zijn er bij het NK helaas niet bij. Twee andere Nederlanders die bij het WK in 2015 zesde en achtste werden, Alexander Baljakin en Wouter Sipma, zijn wel present in Enschede. De lokale Twentse favoriet is Marino Barkel uit Vriezenveen (op de foto, tijdens de halve finale van het NK).

Maak het mee

Wilt u het NK Dammen van dichtbij meemaken? Dat kan! De opening is op donderdag 7 april om 12:00 uur en om 13:30 uur starten de eerste partijen in kamer 77 en 77A van het Stadhuis. Kamer 93 is ingericht voor analyse en uitleg. Kijk voor meer informatie ook op de officiële website van het NK Dammen: http://nk2016.kndb.nl.