Nog 100 dagen te gaan tot start UEFA Women’s EURO 2017

05 april 2017

Halve en hele finale EK Vrouwenvoetbal in Enschede.

Vrijdag 7 april staat in het teken van ‘100 dagen’ tot het UEFA Women’s EURO 2017, het EK Vrouwenvoetbal, dat komende zomer in Nederland plaatsvindt. Op 16 juli start dit toernooi in Utrecht. Enschede is speelstad met de halve finale en finale op 3 en 6 augustus.

Deze zomer staat een belangrijk EK op het programma met een Twentse climax: Het UEFA Women’s EURO 2017 met 16 deelnemende landen. Enschede maakt zich op voor een waar voetbalfestijn. Naast UEFA en KNVB werken in Enschede de gemeente Enschede, Sportaal, Enschede Promotie en FC Twente samen om met hulp van vele vrijwilligers de wedstrijden en het randprogramma goed en feestelijk te laten verlopen.

Vrijdag 7 april is het 100 dagen-moment. Nog honderd dagen aftellen tot de eerste wedstrijden in Utrecht en Doetinchem. In Enschede zijn deze dag meerdere activiteiten:

  • Van 12.00 tot 14.00 uur loopt EK-mascotte Kicky door de binnenstad. Ga met haar op de foto op de Oude Markt! Via haar krijg je ook meer informatie over de wedstrijden in Enschede, bijvoorbeeld hoe je tickets kunt kopen.
  • Om 15.30 uur vertrekt een bus met 50 voetballende meisjes uit Enschede naar Utrecht, waar ze een volledig verzorgd programma krijgen vol met muziek, voetbalspelletjes met professionele voetbalsters en als afsluiter de wedstrijd Nederland - Frankrijk. Sportwethouder Jurgen van Houdt en Kicky zwaaien samen de bus uit.

Wethouder Van Houdt: “Met alle sportliefhebbers kijk ik om verschillende redenen uit naar dit grote Europese sportevenement. Ons college wil een gezonde leefstijl en gelijke kansen stimuleren. Daar hoort bij dat we nog meer meisjes en vrouwen een kans bieden om te gaan sporten. Met dit evenement vergroten we de bekendheid van het vrouwenvoetbal en stimuleren het ontdekken van talent. Natuurlijk zijn we blij met een vol stadion en de lokale en regionale spin off van zo’n groot evenement. Samen zorgen we voor een feestelijke, veilige en succesvolle organisatie van dit EK met de spannendste wedstrijden in Enschede.”

Voor meer informatie en bestellen van tickets www.weuro2017.nl