Onderhoudswerkzaamheden Boulevard 1945 en kruispunt Boulevard-Singel

Foto van het kruispunt Boulevard-Singels bron: Google Maps
23 juni 2021

Vanaf maandag 28 juni tot en met vrijdag 16 juli voert de gemeente onderhoudswerkzaamheden uit aan de Boulevard 1945 en het kruispunt met de Oliemolensingel-Hogelandsingel-Gronausestraat.

De gemeente voert noodzakelijk asfaltonderhoud uit en maakt de fietspaden veiliger.

Het asfalt van de Boulevard en het kruispunt met de Singel is aan onderhoud toe. Als wegbeheerder is de gemeente wettelijk verplicht dit onderhoud uit te voeren. Daarom zijn de Boulevard en het kruispunt tussen 28 juni en 16 juli op verschillende plekken afgesloten voor verkeer.

Planning en bereikbaarheid

Om overlast zoveel mogelijk te beperken worden de werkzaamheden in fases uitgevoerd. Ondernemers en woningen blijven tijdens de werkzaamheden altijd bereikbaar. Er wordt gewerkt in twee fases:

  • Fase 1 – Nieuw asfalt op de Boulevard 1945

Tussen maandag 28 juni en vrijdag 2 juli werkt de gemeente aan de zuidelijke rijbaan van de Boulevard 1945 tussen het kruispunt met de Singels en de Oldenzaalsestraat. De gemeente brengt nieuw asfalt aan.

  • Fase 2 – Nieuw asfalt op de Boulevard 1945 en het kruispunt met de Singels

Tussen maandag 5 juli en vrijdag 16 juli werkt de gemeente aan de noordelijke rijbaan van de Boulevard 1945 tussen de C.F. Klaarstraat en het kruispunt met de Singels. Daarnaast werkt de gemeente aan het kruispunt tot aan de Marthalaan, Lorentzlaan en Heutinkstraat. Bekijk de exacte planning op enschede.nl/boulevard-singel

Verkeer wordt tijdens de werkzaamheden omgeleid. Volg tijdens de werkzaamheden altijd de omleidingsroutes. Bekijk de actuele omleidingsroutes hier. De extra reistijd kan oplopen tot 10 minuten.

Megaklus in slechts 3 weken

Enschede is volop in ontwikkeling. Met zo’n 30 verplichte onderhoudsklussen op jaarbasis wordt er altijd wel ergens aan de weg gewerkt. Door deze werkzaamheden in de zomermaanden te plannen lukt het de gemeente deze werkzaamheden in slechts 3 weken uit te voeren. Goede weersvoorspellingen zijn hierbij een voorwaarde. Onderhoudswerkzaamheden als deze hebben impact op het verkeer in de stad. Juist daarom plannen we ingrijpende werkzaamheden als deze in de zomer. In de zomer is er namelijk vaak minder autoverkeer op de weg en in Enschede is de fiets vaak een goed alternatief voor een autorit binnen de stad.

Ga voor meer informatie over wegwerkzaamheden naar enschede.nl/wegwerkzaamheden