Oosterstraat wordt onderdeel van de F35

20 mei 2020

Aanstaande maandag 25 mei start de gemeente Enschede met de herinrichting van de Oosterstraat en het gedeelte van de Ribbeltsweg binnen de Singel.

De Oosterstraat wordt heringericht als fietsstraat en daarmee onderdeel van de fietssnelweg F35. De werkzaamheden zijn naar schatting halverwege september afgerond.

Oosterstraat wordt fietsstraat

De Oosterstraat wordt ingericht als een fietsstraat. Hierbij blijft de weg wel bereikbaar voor auto’s, maar is de auto te gast. Door deze inrichting komt er in de straat meer ruimte voor de fiets, groen en parkeervoorzieningen. Ook wordt het fietspad in de fietstunnel onder de Laaressingel aantrekkelijker gemaakt voor de fietser. De Ribbeltsweg krijgt ook een opknapbeurt.

Planning van de werkzaamheden

De werkzaamheden vinden in fases plaats. Na afronding van iedere fase, is het betreffende deel weer toegankelijk voor verkeer. Het Oosterpoortterrein blijft tijdens de werkzaamheden altijd bereikbaar voor gemotoriseerd verkeer. De rij bomen aan de Oosterstraat blijft ook bereikbaar voor het eventueel wegzuigen van eikenprocessierupsen.

  • Fase 1: Vanaf maandag 25 mei 2020 werken wij aan de Oosterstraat tussen de ingang van het Oosterpoortterrein en de Ribbeltsweg.
  • Fase 2: Voor de bouwvak van 18 juli starten wij met werkzaamheden aan de Oosterstraat tussen de Oldenzaalsestraat en het Oosterpoortterrein.
  • Van zaterdag 18 juli 2020 tot en met zondag 9 augustus ligt de bouw stil in verband met de bouwvak.
  • Fase 3: Vanaf maandag 10 augustus maken wij het weggedeelte tussen de Oldenzaalsestraat en het Oosterpoortterrein af en werken wij vervolgens aan de Ribbeltsweg binnen de Singel en het fietspad onder de Edo Bergsmabrug.

Enschede kiest voor de fiets

Enschede is een echte fietsstad. Steeds meer mensen die in Enschede wonen of werken pakken de fiets. Hier hoort een goede fietsinfrastructuur bij. De F35 is een belangrijk onderdeel van deze infrastructuur. Het is een snelle en veilige fietsverbinding die heel Twente doorkruist. Door de Oosterstraat onderdeel te laten zijn van deze route, kunnen fietsers nog sneller hun weg vinden door de stad.

Bron foto: Google Streetview