Op drie plaatsen de schop in de grond: pak wat vaker de fiets!

29 mei 2019

Enschede timmert volop aan de weg. De schop gaat volgende week op verschillende plekken in de grond.

In overleg met alle betrokkenen starten vanaf 3 juni twee gemeentelijke projecten: De Kop (van de Boulevard 1945) en de Raiffeisenstraat en vanaf 11 juni start de Provincie met de Weerseloseweg.

Via de singels blijft het centrum vlot bereikbaar

Uiteraard zijn er goede omleidingsroutes en blijven het centrum en de parkeergarages vlot bereikbaar via de singels. Binnen Enschede wordt mensen aangeraden om de fiets te pakken, het snelste vervoermiddel binnen de stadsgrenzen.

Voordelen in dit seizoen

Waarom kiest Enschede ervoor om die projecten tegelijk te doen? Wethouder Jurgen van Houdt: “Uitvoering rondom de zomermaanden heeft een aantal voordelen. Door de betere weersomstandigheden kunnen we makkelijker doorwerken en indien nodig kunnen er langere dagen bij daglicht worden gemaakt. Daarnaast maken verkeersdeelnemers rond de zomerperiode nog meer gebruik van de fiets, dit alles verkleint de overlast. Als Rome in één dag was gebouwd, hadden we zeker die aannemer ingehuurd, maar we doen het uiteindelijk voor de gebruikers: we maken de wegen mooier en veiliger.”

De belangrijkste wegwerkzaamheden de komende maanden

  • Raiffeisenstraat/F35 – vanaf 3 juni tot eind oktober, gefaseerd vanaf de kruising Hengelosestraat en kruising Deurningerstraat.
  • Start aanleg De Kop: de Ripperdastraat, rotonde Dish-Hotel, gedeelte Haaksbergerstraat en gedeelte Nijverheidsstraat – vanaf 3 juni tot eind 2019. De ingang van de Van Heekgarage blijft vanaf de Zuidervalzijde wel toegankelijk.
  • Oldenzaalsestraat – tussen de spoorlijn en Boulevard 1945 tot eind 2019.
  • N737 Weerseloseweg-Vliegveldweg 11 juni – tot eind september, door de Provincie Overijssel.