Opening fietsstraat Boswinkel: Enschede gaat voor Fietsstad 2020

22 september 2016

Tijdens de Boswinkel Boulevard op 24 september a.s. trapt wethouder Hans van Agteren de campagne Enschede Fietsstad 2020 af.

Daarbij staat de officiële opening van de fietsstraat in Boswinkel centraal. Deze fietsstraat vormt een snelle, comfortabele en veilige verbinding tussen Wesselerbrink en het centrum.

De afgelopen weken is Enschede opgesierd met fietsstuurtjes, die overal in de stad op het wegdek zijn geschilderd. Deze stuurtjes vormen het beeldmerk van de campagne Enschede Fietsstad 2020. Fietsen is in. Daarom zet de gemeente samen met Fietsstadpartners stevig in op de fiets. Zo komen er goede en veilige fietsvoorzieningen. Met leuke acties worden inwoners en werknemers in Enschede uitgedaagd om vaker de fiets te pakken.

Prijsuitreiking Instagram-actie

Tijdens de opening reikt wethouder Van Agteren tevens de prijs uit van de Instagram-actie. Voor deze actie kan iedereen een selfie insturen bij een van de beeldmerken in de stad. Voor de leukste inzending staat er een fixie fiets te wachten. Na de prijsuitreiking verricht wethouder Van Agteren de openingshandeling.

Fietsstraat door Boswinkel

De fietsstraat door Boswinkel loopt via de wethouder Elhorststraat en de Belgiëlaan. Daar sluit de route aan op de fietstunnel onder de A35. Het geluidsscherm ter hoogte van deze tunnel is onlangs van kunst voorzien om de uitstraling te verbeteren en het gevoel van veiligheid te vergroten. Door de herinrichting wil de gemeente het fietsgebruik bevorderen. Ook biedt de route een aangenamer alternatief voor de Burgemeester van Veenlaan. Fietsers hoeven niet meer langs het autoverkeer te rijden en komen onderweg minder verkeerslichten tegen. Daardoor worden ook de wachttijden voor automobilisten korter. In 2017 realiseert de gemeente nog meer fietsstraten in Wooldrik, Pathmos en Stadsveld.

Beloningen voor fietsers

Om het gebruik van de fietsroute door Boswinkel te bevorderen, gaat de gemeente fietsers belonen. Wie de SMART-app op zijn smartphone installeert en regelmatig over de fietsstraat fietst, spaart voor leuke cadeaus. Op de website www.enschedefietsstad.nl kunnen geïnteresseerden zich aanmelden. Op woensdag 28 september wacht de fietsers een leuke verrassing langs de route.