Prachtige voetbalmijlpaal in Enschede

09 augustus 2017

Het was een mooi voetbalfeest, afgelopen zondag in Enschede. De hele stad stond in het teken van de finale van het EK Voetbal voor vrouwen. De Oranje Leeuwinnen zorgden ervoor dat het een onvergetelijke dag werd.

Finalestad Enschede was oranje gekleurd op de dag van de wedstrijd tussen Denemarken en het Nederlands Elftal. De stad waar fabrikant Van Heek lang geleden het voetbal naar Nederland haalde, beleefde een gezellig en onvergetelijk Oranjefeest. In het voetbalstadion van FC Twente, maar ook zeker in de stad.

De gemeente Enschede verspreidde voorafgaand aan de finale een filmpje waarin de geschiedenis van het (vrouwen)voetbal in Enschede werd gekoppeld aan de historische en unieke prestatie van de Nederlandse voetbalsters. Het filmpje werd op Facebook al meer dan 140 duizend keer bekeken.

Voetbalstad Enschede

De Enschedese voetbalhistorie is illustratief voor het pionierende karakter van de stad. In Enschede werd in 1885 de eerste Nederlandse voetbalwedstrijd gespeeld. Kort daarna is ook daar de eerste Nederlandse voetbalclub opgericht. Enschede stond aan de wieg van de Eredivisie voor vrouwen en FC Twente is ‘hofleverancier’ van het Nederlands elftal.