Raadgevend referendum 6 april

Op woensdag 6 april 2016 vindt in Nederland een raadgevend referendum plaats. U kunt dan stemmen over de associatieovereenkomst tussen de Europese Unie (EU) en Oekraïne.

In deze overeenkomst hebben de lidstaten van de EU afspraken gemaakt met Oekraïne over politieke en economische samenwerking, en vooral over handel.

Bent u kiesgerechtigd? Dan hebt u inmiddels een stempas ontvangen. Met deze stempas kunt u op 6 april uw stem uitbrengen. Op het stembureau ontvangt u een stembiljet. Daarop wordt aan u gevraagd: bent u voor of tegen de wet tot goedkeuring van de associatieovereenkomst tussen de Europese Unie en Oekraïne? De Eerste en Tweede Kamer zijn met deze wet akkoord gegaan. Als ten minste 30% van de kiezers heeft gestemd, is de uitslag van het referendum geldig. Het referendum is raadgevend, niet bindend. Dat betekent dat onze regering en parlement niet verplicht zijn de uitslag te volgen. Meer informatie over de achtergronden bij dit referendum vindt u op www.referendum-commissie.nl/. Daar leest u ook de veelgestelde vragen en antwoorden over het referendum.

Op de gemeentelijke website (http://referendum2016.enschede.nl/) vindt u meer informatie over het referendum en op welke locaties u kunt stemmen.