Raiffeisenstraat weer open op 6 december

Raiffeisenstraat
04 december 2019

De Raiffeisenstraat gaat weer open. Vanaf vrijdagmiddag 6 december is de straat weer toegankelijk. 

Door de herinrichting van de Raiffeisenstraat en aangelegen kruisingen heeft het gebied een forse kwaliteitsimpuls gekregen, is het warmtenet verder uitgerold en de verkeersveiligheid verbeterd. Het vrijliggende tweebaans fietspad dat langs de straat ligt, vormt een belangrijke stap in de aanleg voor de F35 richting Oldenzaal. Door de temperatuur is het nog niet gelukt de fietspaden helemaal rood te schilderen. Dit wordt op korte termijn alsnog gedaan om het principe iets te verduidelijken. In het voorjaar wordt de definitieve coating aangebracht.  

“Geduld beloond”

Op 6 december is de officiële opening van de vernieuwde Raiffeisenstraat mét een groene zogenoemde ovatonde. Een ovatonde is een gelijkvloerse kruising in de vorm van een ovale rotonde. Een ovatonde wordt vooral toegepast op plaatsen waar meerdere belangrijke wegen elkaar net niet (kunnen) kruisen en waar een ronde rotonde een te groot oppervlak inneemt, zoals dat ook het geval is bij de kruising deurningerstraat/Raiffeisenstraat/lasonderstraat.

Verkeerswethouder Jurgen van Houdt en directeur Sander Heitbaum van aannemer NTP zijn erbij. Wethouder Van Houdt: “Het afgelopen half jaar - en nog steeds - hebben onze inwoners en forenzen te maken gehad met forse wegwerkzaamheden. Ik ben heel blij dat na de Vliegveldweg (N737) nu ook de Raiffeisenstraat weer open is voor verkeer. We vragen best wat van de weggebruikers en werken op diverse plekken verder aan de bereikbaarheid, aantrekkelijkheid en leefbaarheid. Het geduld wordt beloond met veiligere en mooiere wegen. Deze wegwerkzaamheden passen ook bij de nieuwe Mobiliteitsvisie van ons college en daarmee het mogelijk maken van de ontwikkeling van spoorzone Centrumkwadraat.”

Groene ovatonde

Door de ovatonde is de verkeersveiligheid op het kruispunt met de Deurningerstraat aanzienlijk verbeterd. Het kruispunt Molenstraat-Hengelosestraat wordt daarnaast ontlast doordat het autoverkeer nu beter over de Raiffeisenstraat kan. En de kwaliteit van het wegdek is sterk verbeterd, van klinkerstraat naar asfalt. Hierdoor is de straat ook stiller geworden voor de omgeving.  Voor de fietsers betekent het weer een schakel binnen de fietssnelweg F35 naar Oldenzaal. Er is ook veel groen toegevoegd. In totaal is het gebied 60 bomen rijker geworden. De ovatonde heeft een plantsoen gekregen en er is in het gebied ruimte gemaakt voor wateropvang in wadi’s.

Driekwart provinciale subsidie 

De kosten voor het de herinrichting van de Raiffeisenstraat à € 1,4 miljoen, komen voor driekwart uit provinciale subsidies voor verkeersveiligheid en de fietssnelweg de F35. Tegelijkertijd heeft Ennatuurlijk een stuk warmtenet aangelegd waardoor onnodige kosten en overlast zijn bespaard. 

Kottendijk eind december klaar

De nieuwe Raiffeisenstraat maakt een logische verbinding met het Cobercoterrein en de Melkhal, die binnenkort tot ontwikkeling worden gebracht. De werkzaamheden aan de Kottendijk zijn naar verwachting ook eind dit jaar afgerond.
Kaartje van Raiffeisenstraat met de Deurningerstraat