Regiotaxi alleen voor mensen met Regiotaxipas

28 juni 2017

Met ingang van 1 juli 2017 is de Regiotaxi Twente alleen te gebruiken door mensen die in bezit zijn van een Regiotaxipas.

De gemeente Enschede heeft nieuwe contracten afgesloten met Brookhuis Taxivervoer voor vervoer van mensen met een Regiotaxipas, leerlingenvervoer en vervoer van en naar dagbesteding. De Regiotaxi als openbaar vervoer is niet meer opgenomen in de nieuwe contracten. Inwoners zonder Regiotaxipas, die wel eens gebruik maken van de regiotaxi, moeten daardoor een alternatief zoeken.

Gefaseerde invoer nieuwe regeling vervoer

Brookhuis Taxivervoer blijft in Enschede rijden als Regiotaxi. Vanaf 1 augustus nemen zij ook het leerlingenvervoer over en vanaf 1 januari 2018 ook het vervoer van en naar de dagbesteding.

Inwoners met een Regiotaxipas hebben inmiddels allemaal een brief ontvangen. Meer informatie over de nieuwe regeling Regiotaxi is te vinden op www.regiotaxitwente.nl. Het telefoonnummer blijft 0900 – 1814. De leerlingen die gebruik maken van leerlingenvervoer worden voor het begin van het nieuwe schooljaar geïnformeerd. Inwoners die een indicatie vervoer dagbesteding hebben, krijgen voor 1 januari 2018 informatie.