Repair Café viert jubileum met speciale kindereditie

05 oktober 2016

In de week van 17 tot en met 23 oktober is het de internationale Repair Café-week. Wereldwijd staan dan vrijwilligers klaar om kapotte spullen van consumenten te repareren. In Enschede openen de Repair Cafés die week hun deuren speciaal voor (ouders van) kinderen.

De hele week is iedereen met kapotte kinderspullen van harte welkom in een van de Kinder Repair Cafés. De vrijwilligers zijn vooral goed in het repareren van fietsen, elektrisch speelgoed en bestuurbare auto’s. Maar ze doen evengoed hun best om een knuffel die zijn oren heeft verloren, te ‘genezen’.

Jubileum

Met de Internationale Repair Café-week wordt gevierd dat het Repair Café zeven jaar bestaat. Op 18 oktober 2009 organiseerde Martine Postma in Amsterdam de allereerste repareerbijeenkomst onder de naam Repair Café. Hiermee wilde ze aantonen dat het zonde is om kapotte spullen weg te gooien en dat repareren vaker mogelijk is dan veel mensen denken. Bovendien is het leuk en wordt hiermee verspilling voorkomen. Intussen zijn er meer dan 1200 Repair-Cafés verspreid over 27 landen.

Locaties

  • Maandag 17 oktober, 14.00 - 16.00 uur: Huiskamer van Mekkelholt
  • Dinsdag 18 oktober, 14.00 - 16.00 uur: Clubgebouw Avanti, Glanerbrug
  • Woensdag 19 oktober, 13.00- 15.30 uur: De Zuiderspeeltuin
  • Zaterdag 29 oktober 10.00 -12.30 uur: Het Stroinkshuis

Meer informatie over het Repair Café-netwerk vindt u op de website www.repaircafe.org. Als u meer informatie wilt over de 4 repaircafé’s in Enschede dan kunt u contact opnemen via: repaircafe83@gmail.com.

Foto: Martin Waalboer/Stichting Repaircafe International.

Foto: Martin Waalboer/Stichting Repaircafe International.