Rotonde Haaksbergerstraat wordt kruising

Impressie van het te realiseren kruispunt
26 september 2019

Vanaf maandag 30 september gaat de rotonde Haaksbergerstraat – Ripperdastraat op de schop.

De rotonde is dan voor al het verkeer afgesloten. Het werk is naar verwachting juni 2020 gereed.  De rotonde maakt plaats voor een kruising met verkeerslichten.  

De rotonde wordt een kruispunt met verkeerlichten, om verkeersstromen beter te kunnen sturen. Dit zorgt voor een betere doorstroming van het busverkeer, fietsers, autoverkeer naar de parkeergarages. Ook hulpdiensten hebben door deze verandering een snellere aanrijroute naar de binnenstad.

Bereikbaarheid

Bezoekers van de parkeergarage kunnen vanaf de Haaksbergerstraat de Koningstraat oprijden en via een speciaal aangelegde weg over het Dish-terrein inrit West van de H.J. van Heekgarage bereiken. Om Ten Hag, de ITC-toren of het MST te bereiken, kan verkeer gebruik maken van de Koningstraat. Voor gemotoriseerd verkeer en fietsers geldt een omleiding die ter plaatse wordt aangegeven.

Werk in de Emmastraat

Ook in de Emmastraat starten 30 september de werkzaamheden voor de aanleg van de Warmtebaan Enschede en het verwijderen en vernieuwen van telecomkabels en –leidingen. Deze werkzaamheden duren tot half november.

Shared space

De Ripperdastraat geeft al een voorzichtige inkijk in het resultaat van het werk aan de openbare ruimte. Dit is namelijk het eerste gedeelte van het project De Kop waarvan de oplevering dichterbij komt. Momenteel wordt het asfalt aangebracht en ter hoogte van het Ariënsplein komt speciale bestrating. Deze bestrating vormt een ‘shared space’ die de gebouwen en plein van de Stadscampus met elkaar verbindt. Dit is een soort plein over de weg waar auto’s gewoon overheen kunnen rijden. De inrichting is zo dat alle weggebruikers op het plein goed zicht hebben op andere gebruikers van het plein. Dit bevordert de veiligheid.

Kijk voor actuele informatie op www.enschede.nl/dekop