Route buslijn 62 wijzigt tussen Enschede en Haaksbergen

28 april 2021

Vanaf 2 mei rijdt lijn 62 (Borculo - Denekamp) tussen Enschede en Haaksbergen een andere route.

Dit heeft te maken met het anders inrichten van de oude N18 (Haaksbergerstraat/Enschedesestraat). Hierdoor rijdt lijn 62 voortaan niet meer via de oude N18, maar een nieuwe route via de Volksparksingel, Westerval en de nieuwe N18 richting Haaksbergen.  

Usselo blijft bereikbaar voor reizigers

In verband met de gewijzigde route vervallen voor lijn 62 de bushaltes tussen Enschede Centraal Station en Haaksbergen Wittepalenweg. Reizigers voor de richting Van Heekplein of het MST kunnen op het busstation Enschede Centraal overstappen op de stadslijnen 1, 2, 3, 4 of 5. Reizigers tussen Usselo en Enschede kunnen voortaan gebruik maken van buurtbus 506. De buurtbus stopt bij de meeste haltes in Usselo en rijdt door naar Enschede Centraal Station.

Alternatieven in Enschede

Voor de haltes Dr. v/d Zandestraat, Stevenfennestraat, Spinnerplein, Gefertsingel en Veldkampstraat in Enschede kunnen reizigers gebruik maken van lijn 5 (Zwering - Station). Voor de halte Borgbos stappen reizigers voortaan met lijn 5 uit bij de halte Dr. v.d. Zandestraat. Voor de halte Usseler Esch in Enschede kunnen reizigers gebruik maken van lijn 8 (Hengelo Noord – Enschede Zuid). Zij stappen voortaan uit bij de halte Usselerrondweg.

Meer informatie

Meer informatie over de wijziging en dienstregeling van buslijn 62 vind je op Twents.nl. Plan je reis voor vertrek altijd via de reisplanner van Twents of 9292.nl. voor de juiste vertrektijden en een actueel reisadvies.