Ruime meerderheid voor zwembadvisie

10 oktober 2017

Raad kiest voor nieuw zwembadcomplex op Het Diekman.

Met een ruime meerderheid en een aantal aangenomen moties en amendementen heeft de gemeenteraad op 9 oktober ingestemd met de zwembadvisie 2021-2050. Er komen drie nieuwe binnenbaden op de locatie Het Diekman naast het bestaande buitenbad.

Vanaf 2021 beschikt Enschede over een volwaardig wedstrijdbad, met daarnaast een modern sportbad en een warmwaterbad, waarvan alle doelgroepen kunnen profiteren: kinderen die willen leren zwemmen, sporters, banenzwemmers, en warmwaterzwemmers. Ook blijft er genoeg ruimte voor recreatief zwemmen dankzij de beweegbare bodem in twee van de drie zwembaden en de toevoeging van speeltoestellen. Het buitenbad krijgt ruimere openingstijden.

Sportwethouder Jurgen van Houdt: “Ik ben heel blij dat deze gemeenteraad heeft gekozen voor de lange termijn, zodat ook de volgende generaties in een kwaliteitszwembad kunnen zwemmen. We stoppen het geld niet langer in de verouderde zwembaden, maar in een duurzaam zwembadcomplex dat past bij de behoeften en trends. Samen met de UT onderzoeken we of een topsportbad kan worden gebouwd op de campus, dat deels verhuurd kan worden aan Enschedese gebruikers. Dat zou de kers op de taart zijn, en dan kan het wedstrijdbad bij Het Diekman vervallen.”

Tot de opening van het nieuwe zwembadcomplex in 2021 blijven de zwembaden Het Slagman en Aquadrome open. Zwembad De Brug sluit op 1 januari 2018, zoals de raad in 2016 heeft bepaald.