Sneak preview voor ondernemers Korte Hengelosestraat

12 september 2017

Op dinsdagavond 5 september kregen pandeigenaren en ondernemers van de Korte Hengelosestraat een kleine sneak preview van het gloednieuwe Mad Hatter.

Terwijl er hier en daar nog wat geklust moest worden, stapten zij met elkaar in deze wondere wereld. Onder het genot van heerlijke burgertjes kwamen de pandeigenaren en de ondernemers samen om te brainstormen over hun straat om zo met elkaar in actie te komen.

Er werd afgetrapt met een korte geschiedenisles, waarin oude sfeervolle foto’s van de straat werden getoond. Vervolgens was het bruggetje snel gelegd naar de huidige situatie en werd er gedroomd over de toekomst van de Korte Hengelosestraat.  Mede dankzij de grote diversiteit in ondernemers leidde dit tot levendige discussies. De fietsen en brommers bleken een gezamenlijke doorn in het oog. En wat betreft het aanzicht en de identiteit van de straat kwamen er behoorlijk wat ideeën op tafel. Van kleurrijke plantenbakken tot aan sfeerverlichting, van ambachtelijke standjes tot aan straathandhavers, van streetart om snelheid te beperken tot aan uniforme schorten voor iedereen. Fantastische ideeën om met elkaar op te pakken en verder te brengen.

Het actieprogramma binnenstad kan hun daar bij helpen. In samenwerking met de binnenstadspartners richt het actieprogramma zich namelijk op de verbetering van de ruimtelijke kwaliteit, de belevingswaarde en daarmee de economische kracht van de binnenstad van Enschede. Vandaar dat er ook middelen beschikbaar worden gesteld voor verschillende initiatieven van onderop. Zo kan men een bijdrage ontvangen voor pui- en gevelverbeteringen, wonen boven winkels en verwijdering van luifels. Ook kan er op straatniveau een actieplan opgesteld worden om straten samen aan te pakken. Spontaan en breed gedragen initiatieven die de binnenstad boeiend maken vinden ook zeker oren bij het actieprogramma binnenstad.

Is het gaan kriebelen, en wilt u ook aan de slag met uw pand of straat, stuur dan een berichtje naar actieprogrammabinnenstad@enschede.nl of lees meer op enschede.nl/actieprogramma-binnenstad.