Sociale kaart: een handige hulp voor u

31 mei 2017

Op de website http://enschede.socialekaartnederland.nl vindt u een overzicht van activiteiten en voorzieningen op het gebied van wonen, welzijn, zorg, werk en inkomen.

Wilt u bijvoorbeeld weten welke activiteiten in de huiskamer van de buurt worden georganiseerd? Of waar u een voordelige maaltijd kunt krijgen? Of hebt u vragen over schulden of opvoeden? De kans is groot dat u een antwoord vindt in de nieuwe sociale kaart.

Zelfredzaam

In onze samenleving wordt zelfredzaamheid steeds belangrijker. Om mee te doen in de samenleving moet u natuurlijk wel weten wat er te doen is en waar u terecht kunt voor vragen. De sociale kaart helpt u daarbij.

Door op ‘kaartweergave’ te klikken, kunt u zien waar organisaties zich bevinden. Via het aanklikken van ‘afstand’ ziet u wat de afstand is tot uw huis, op basis van de door u ingevulde postcode.

Geen commercie

Wat u niet zult vinden, zijn organisaties waarvoor een indicatie van de gemeente en/of een arts nodig is. Ook commerciële aanbieders worden geweigerd.

Organisaties die willen worden opgenomen in het overzicht kunnen zich melden via de website.

Bekijk de sociale kaart op http://enschede.socialekaartnederland.nl. Komt u daar iets tegen dat niet duidelijk is? Stel uw vraag dan via het contactformulier.