Stem nu op uw sporthelden van Enschede!

19 september 2016

Stemmen kan tot en met dinsdag 27 september

Op vrijdagavond 30 september wordt in de Pathmoshal de Sportverkiezing Enschede georganiseerd. Een deskundige vakjury heeft de volgende genomineerden geselecteerd:

Sportvrouw 2015 - 2016

 • Lotte Krijnsen: para-dressuuramazone. Lotte won twee bronzen medailles op het Para EK in Deauville en zit in het nationale/paralympische kader van KNHS.
 • Dinet Oosting: speelt nu voor Olympia Haarlem, maar  speelde voorheen bij Tex Town Tigers, waar ze nog steeds lid is van de jeugdcommissie. Dinet is 4e geworden op het WK in Canada met het Nederlands Team. Ze werd Europees kampioen bij de Europacup Winners Cup en won daarbij de titel voor beste Slagvrouw van het toernooi.
 • Pien Keulstra: triatlete uit Boekelo en voormalig langebaanschaatster. Pien werd in maart 2015 Nederlands Kampioen Wintertriathlon en veroverde in juni 2015 de Nederlandse titel op de Olympic Distance. 

   Sportman 2015 - 2016

 • Johan Reekers: diverse sporten beoefenend en inmiddels actief als handbiker. Johan is geboren zonder benen. Ondanks zijn leeftijd sport hij nog op zeer hoog niveau en doet hij inmiddels voor de 9e keer mee aan de Paralympics.
 • Wil Dielis: hockeyer uit Boekelo en spelend voor EHV. Wil veroverde in mei 2016 op het WK Hockey in Australië het goud met het Nederlands Elftal 60 plus.
 • Quinten Stern: atleet, uitkomend voor AC Tion’48 won goud op het NK op de 60 meter in de categorie M35, in een sterk deelnemersveld. Tevens kwam Quinten in teamverband uit tijdens het NK Masters.

Sporttalent 2015 - 2016

 • Jelle Snippe: 17-jarige judoka, uitkomend voor Stichting Judosport Oost. Jelle won prijzen op diverse Europese toernooien en werd begin 2016 3e op het NK Junioren. Jelle is opgenomen in de Nationale Senioren Ploeg in Papendal. Zaterdag 17 september neemt hij deel aan het EK Junioren in Malaga.
 • Sam Swalue: lid van Enschedese sportklimvereniging ES On Sight. Sam heeft ondanks haar jonge leeftijd (14 jaar) al veel Nationale titels op zak. De Enschedese zit bij het Nederlands Team Sportklimmen en werd in 2015 Nederlands Kampioen Boulderen en Nederlands Kampioen Lead Klimmen. Daarnaast deed Sam mee aan verschillende Europese wedstrijden.  
 • Renee van Harselaar: 16-jarige judoka uitkomend voor Stichting Judosport Oost. Renee pakte zowel in 2015 als in 2016 de 3e plaats op het NK onder 18 jaar en kwam uit op diverse Europese toptoernooien. Renee is vanaf begin september opgenomen in het Regionaal Trainingscentrum Judo in Enschede.

Sportploeg 2015 - 2016

 • Judoploeg Stichting Judosport Oost: dit team bestaat uit Daan Moes, Vincent Schreurs, Petros Reinders, Jorne Verveld, Cas Klokman, Ivar van den Bos, Jelle Snippe, Younes Braakhuis en coach Sirach Cooiman werden in december 2015 2e op het NK voor teams onder de 18 jaar. Dit was de allereerste keer dat een team uit Twente een prijs wint op het NK voor teams.
 • FC Twente Vrouwen: wonnen in 2015 de Nationale beker en werden in het seizoen 2015-2016 kampioen van Nederland. Daarnaast drongen ze tot de laatste 16 in de Champions League door, waar uiteindelijk werd verloren van Barcelona.

Stemmen

Breng uw stem uit met dit stemformulier of kijk op de website sportaal.nl.  U kunt tot en met dinsdag 27 september uw stem uitbrengen. De uitslag wordt uiteindelijk voor de helft bepaald door publieksstemmen en voor de helft door de vakjury. Door uw stem uit te brengen maakt u bovendien kans op een jaar lang gratis sporten! (binnen de voorwaarden van deze actie).