Stichting Kennispark Twente wordt Novel-T

02 maart 2017

Vanaf 2 maart gaat Novel-T (voorheen Stichting Kennispark Twente) haar ambities fors uitbouwen. Novel-T en haar founders - Universiteit Twente, Saxion, Gemeente Enschede, Regio Twente en Provincie Overijssel - stellen zich tot doel het best presterende ecosysteem voor innovatie en ondernemerschap in Europa te zijn.

Meer internationale profilering

De nieuwe strategie is gericht op extra slagkracht, een sterk merk en meer internationale profilering. “We breiden onze sterke positie verder uit. Voortdurende vernieuwing en investeringen zijn daarbij nodig”, aldus Kees Eijkel, directeur Kennispark Twente. “Novel-T bouwt verder aan de ontwikkeling van het bestaande ecosysteem, met als doel dat nog meer starters, bedrijven en internationale investeerders de kracht van Oost-Nederland ontdekken. Zo stimuleert Novel-T hightech innovatie en ondernemerschap en draagt zij bij aan groei van de regionale economie en werkgelegenheid.”

Novel-T als onderscheidend merk

De nieuwe naam Novel-T staat direct in verbinding met innovatie. Novel betekent nieuw en opnieuw uitgevonden. De T staat voor Twente en ook voor Technology, Tomorrow, Talent en een van de kernwaarden: Together. Met de nieuwe strategie en nieuwe naam maakt Novel-T zich regionaal, nationaal en internationaal nog beter zichtbaar. Met de naamswijziging ontstaat er ook een beter onderscheid tussen de organisatie en het gebied. De fysieke innovatiecampus in Enschede, die vanaf 2017 een enorme boost krijgt, behoudt de naam Kennispark.

Meer info: www.novelt.com.