Straatverlichting kapot?

sfeervol verlicht straatje in Enschede
27 november 2019

Meld het dan

De feestdagen komen er weer aan. Voor velen mensen reden om het thuis extra gezellig te maken met kaarsjes en lichtjes. Ook in het centrum van Enschede is het weer sfeervol verlicht. Licht speelt een belangrijke rol als het gaat om sfeer, maar is ook belangrijk als het gaat om (verkeers)veiligheid en leefbaarheid. 

Openbare verlichting maakt verkeersdeelnemers en objecten zichtbaar en geeft informatie over het verloop en de inrichting van de weg. In woongebieden speelt vooral de sociale veiligheid een belangrijke rol.

Daarom is het van belang dat u een kapotte lamp of een knipperende lamp aan de gemeente doorgeeft. U kunt een melding doen via enschede.nl/meldingopenbareruimte. Een storing van een lamp in een kap wordt normaliter binnen vijf werkdagen opgelost. Het oplossen van een defecte lichtmast of kap en een kabelstoring aan (meerdere) lichtmasten duurt helaas langer.

Alle meldingen en vragen sturen wij naar onze aannemer Dynniq. Deze pakt alle bovengrondse zaken op zoals een kapotte lamp, mastdeurtje weg, lampenkap stuk of scheve lichtmast. Is er echter ondergronds in de elektriciteitskabels iets kapot, dan geeft Dynniq dit door aan Enexis Netwerkbedrijf. Enexis zorgt als eigenaar van de kabels voor het herstel.