Straks (nog makkelijker) met de fiets de grens over?

12 januari 2022

Masterplan laat duidelijke plannen zien voor de unieke fietscorridor Zwolle-Enschede-Münster

Gemeente Enschede werkt samen met een grote groep partners uit de provincie Overijssel en het Münsterland aan een fietssnelweg van Zwolle via Enschede naar Münster. Deze grensoverschrijdende fietsverbinding wordt een snelle, veilige en non-stop fietsverbinding van ruim 150 kilometer. De verbinding helpt om de (grensoverschrijdende) infrastructuur in onze euregio te versterken. Ook past fietsen - bijvoorbeeld naar je werk - helemaal bij ons doel om steeds duurzamer te leven.

Twentse F35 wordt onderdeel van de fietscorridor

In Twente werken we al aan goede fietsverbindingen met de F35, die onderdeel wordt van de corridor. Nieuw aan dit masterplan is dat daarmee de fietsverbinding ook over de grens getrokken wordt. Met de F35 en dit nieuwe masterplan wil fietsstad Enschede de Enschedeërs stimuleren om zoveel mogelijk de fiets te pakken.

Masterplan helpt bij het maken van vervolgstappen

Het masterplan voor de fietscorridor is af en maakt inzichtelijk op welke trajecten de plannen al ontwikkeld, of zelfs al gerealiseerd zijn. Maar ook waar nog keuzes gemaakt moeten worden om de optimale fietsverbinding te kunnen gaan realiseren. Bekijk het masterplan via de website van de Euregio. 

Op de overzichtskaart hierboven zie je hoe de fietscorridor eruit moeten komen te zien.