Toegang Van Heekplein westzijde boulevard tijdelijk afgesloten voor gemotoriseerd verkeer

30 juni 2017

Uit voorzorg minder belasting op deel Van Heekplein 

In de parkeergarage H.J. van Heek is een constructief gebrek geconstateerd. Uit voorzorg zijn maatregelen genomen. Eén van deze maatregelen is de afsluiting van de westelijke toegang van het Van Heekplein. Dit heeft consequenties voor aanleverende bedrijven en de opbouw van activiteiten op het plein. Gebruikers van het plein kunnen tijdelijk een andere route gebruiken. Daarnaast zijn er beheersmaatregelen in de garage genomen om risico's te beperken en verdere schade te voorkomen.

Bij een controle aan de Van Heekgarage is gebleken dat onder de toegang tot het Van Heekplein gebreken zijn. De toegang voor gemotoriseerd verkeer tot het Van Heekplein is daarom aan de westzijde afgesloten (aan de kant van Primark). Voetgangers en fietsers en winkelend publiek ondervinden enige hinder van de maatregelen.                                     

De toegang is vooral belangrijk voor de opbouw van de dinsdag- en zaterdagmarkt, activiteiten op het plein en toelevering van de winkels aan en rondom het Van Heekplein. Als alternatief kunnen de marktondernemers en vervoerders gebruik maken van toegang via de dagmarkt en toegang tussen de Blokker en winkelgebied De Klanderij. Uit vervolgonderzoek zal moeten blijken hoe lang de toegang afgesloten blijft. De gemeente zet daar waar nodig verkeersregelaars in om de afwikkeling in goede banen te leiden.