Toegankelijk Enschede online

Mogelijkheden op het gebied van winkelen, eten, drinken, uitgaan, kunst en cultuur voor mensen met een fysieke, auditieve of visuele beperking in beeld gebracht.

Enschede biedt veel mogelijkheden op het gebied van winkelen, eten, drinken, uitgaan, kunst en cultuur. Goed inzicht in de bereikbaarheid voor mensen met een fysieke, auditieve of visuele beperking die Enschede bezoeken is dan ook belangrijk.Op vrijdag 26 februari 2016 lanceerde wethouder Jurgen van Houdt fomeel de website toegankelijk.enschede.nl  “Ik ben erg blij dat Enschede nu een website heeft die de bereikbaarheid en toegankelijkheid van openbare gebouwen in Enschede in beeld brengt voor mensen met een beperking”, aldus wethouder Jurgen van Houdt. “Door mijn eigen ervaring vorig jaar ben ik erachter gekomen in welke lastige situatie mensen met een beperking terecht kunnen komen als ze alleen op pad gaan. Daardoor heb ik nog meer respect voor hen gekregen”.

De website is van, voor en door de samenleving en is onderverdeeld in de branches Horeca, Detailhandel, Dienstverlening en Overheid. Ondernemers en gebruikers van de website kunnen zelf de inhoud op de website verbeteren door reacties bij beoordelingen van de locaties te plaatsen of door zelf een locatie toe te voegen. De commissie Bereikbaarheid, Toegankelijkheid en Beschikbaarheid (BTB) van de WMO Raad neemt het onderhoud, beheer en moderatie voor zijn rekening.

De website Toegankelijk Enschede is tot stand gekomen door samenwerking tussen de commissie BTB en de gemeente Enschede en met steun van de Provincie Overijssel. De website is onder andere getest door (ex)cliënten van Roessingh. Jurgen van Houdt draagt het functioneel beheer tijdens de lancering op 26 februari over aan de commissie BTB.

De website toegankelijk.enschede.nl is ook te ontsluiten via tablet of smartphone.

Newsroom Enschede, de samenwerking tussen TC Tubantia en TV Enschede FM, heeft een filmpje gemaakt met meer informatie over deze website.  Het filmpje is te bekijken via YouTube:

Reportage: Hoe toegankelijk zijn gebouwen in Enschede? (TV Enschede)