Tweede opvanglocatie Oekraïense vluchtelingen in Boekelo

11 mei 2022

Het college van burgemeester en wethouders van Enschede heeft een tweede opvanglocatie aangewezen om Oekraïense vluchtelingen voor een langere periode onderdak te kunnen bieden.

Het gaat om de locatie Tesinkweide aan de Landsteinerlaan in Boekelo. In de gebouwen van Tesinkweide wordt opvang gecreëerd voor ongeveer 200 mensen. De verbouwing van de eerste locatie, het kantoorpand De Noordmolen aan de Molenstraat, is onlangs gestart.

Voormalige dagopvang voor jonge kinderen

Tot enkele jaren geleden werd in Tesinkweide dagopvang voor jonge kinderen aangeboden. De laatste jaren biedt de locatie, in de vorm van leegstandsbeheer, onderdak aan mensen die er op basis van tijdelijkheid wonen. We hebben met vastgoedbeheerder Ad Hoc afgesproken dat de huidige bewoners vervangende woonruimte wordt aangeboden. “Met deze tweede locatie erbij kunnen we straks als gemeente ongeveer 500 Oekraïense vluchtelingen opvangen”, zegt burgemeester Roelof Bleker. “Daarnaast zijn er ook nog eens bijna 200 mensen opgevangen in gastgezinnen. Het is mooi om te zien dat veel Enschedeërs zich het lot van de mensen uit Oekraïne aantrekken. Naast onderdak is er veel kleding en andere goederen ingezameld, zijn er veel vrijwilligers actief om mensen op weg te helpen en wordt er hard gewerkt om alle kinderen passend onderwijs te kunnen bieden.”