Twente goes Techno 2016

14 november 2016

Tijdens ‘Twente goes Techno 2016’, in de week van 14 t/m 18 november, krijgen leerlingen van scholen uit het voortgezet onderwijs in Enschede, Hengelo en Borne de kans om technische bedrijven te bezoeken.

Met dit bezoek krijgen de leerlingen een indruk van techniek en een beter idee van de werkzaamheden die worden uitgevoerd, de sfeer binnen een bedrijf en de verschillende beroepen die binnen het bedrijf bestaan.

Het doel van het project is om jongeren een boeiend en reëler beeld over techniek te geven. Jongeren denken nog vaak dat techniek zwaar, vies en slecht betaald werk is. Twente goes Techno wil dat beeld graag veranderen door leerlingen te laten ‘ruiken’ aan de techniek in diverse bedrijven. Zo ontdekken jongeren dat werken in de techniek leuke en interessante banen biedt.

Twente goes Techno is een jaarlijks terugkerend project en is een onderdeel van ‘Twenty Days of Technology’. Het project is een initiatief van diverse samenwerkende partners: kennis- en adviescentrum S-BB, de Koninklijke Metaalunie, Werk en Vakmanschap, de gemeenten Hengelo, Enschede en Borne, Opleidingsbedrijf Metaal, Vmbo Carrousel Twente. Daarnaast zijn de scholen van het voortgezet onderwijs in Enschede, Hengelo en Borne betrokken.

Sinds 2014 is gemeente Enschede aangesloten. In de zeven jaar dat Twente goes Techno bestaat, is het aantal deelnemende leerlingen en bedrijven enorm gegroeid. Inmiddels zijn alle scholen van het voortgezet onderwijs (praktijkonderwijs, Vmbo, Havo, VWO) in Borne, Hengelo en Enschede én circa 60 bedrijven actief betrokken bij Twente goes Techno 2016.