Twente Milieu plaatst extra verpakkingencontainers op meerdere plekken in de stad

14 april 2017

Op 14 april en in de week van 10 april plaatsten medewerkers van Twente Milieu extra verpakkingencontainers in de stad.

Door deze extra bovengrondse containers kunnen inwoners van Enschede nog sneller van hun verpakkingsafval af en hoeven ze de zakken niet op te sparen tot de vaste inzameldag in hun buurt. Het gebruik van de containers is gratis.

Sinds op 1 januari diftar is ingevoerd, zijn inwoners van Enschede flink bezig met afvalscheiding. De hoeveelheid restafval is flink gedaald. Hoe anders is dat voor de hoeveelheid verpakkingsafval (plastic, blik en drankenkartons). Dat is verdubbeld. “We zijn heel blij met deze eerste positieve resultaten”, zegt wethouder Hans van Agteren. “Tegelijk constateren we ook dat er meer ruimte nodig is om alle gescheiden verpakkingsafval goed in te kunnen zamelen. Daarom plaatsen we nu extra containers. Ook worden de komende tijd diverse ondergrondse restafvalcontainers vervangen door verpakkingen- of papiercontainers.”

Extra plekken

De extra bovengrondse verpakkingencontainers komen op de volgende plekken te staan: Burgemeester van Veenlaan, Gelderlandstraat, Jupiterstraat, Niermansgang, en de Hortensiastraat. Omwonenden van de extra containers worden per brief geïnformeerd, zodat ze er gebruik van kunnen maken.

Maak gebruik van de app

Inwoners van Enschede kunnen op alle milieupleinen in de stad hun verpakkingsafval gratis kwijt. Ze hoeven de zakken niet thuis op te sparen tot de inzameldag. De inzet van extra verpakkingencontainers maakt het scheiden nog gemakkelijker. Uiteraard blijft Twente Milieu ook elke twee weken op de vaste inzameldagen de zakken met verpakkingsafval ophalen. Wie wil weten wanneer dat in zijn of haar straat gebeurt, kan de speciale app van Twente Milieu gratis downloaden. Gebruikers daarvan kunnen een herinnering instellen, zodat men automatisch bericht krijgt van de inzameldagen. Het is niet toegestaan om verpakkingenzakken buiten de inzameldag aan de straat te zetten. Inwoners riskeren hiermee een boete.