Twentse gemeenten zeggen samenwerking met Zorgburo Maatwerk op

09 januari 2017

De gemeente Enschede heeft het onderzoek naar de situatie en werkwijze van Zorgburo Maatwerk BV afgerond.

De sterke vermoedens van ernstige tekortkomingen en niet leveren van zorg zijn hierdoor bevestigd. Dat is onacceptabel. Daarom hebben de Twentse gemeenten besloten het contract met Zorgburo Maatwerk BV te ontbinden per 1 februari 2017.

De ondersteuning voor alle cliënten kan worden gegarandeerd. Het gaat in totaal om 90 cliënten in Twente. Cliënten hebben vrije zorgkeuze en kunnen uit een van de andere gecontracteerde partijen kiezen om hun zorg voort te zetten. Cliënten zijn hierover vandaag per brief geïnformeerd en worden door wijkteammedewerkers telefonisch benaderd om concrete afspraken te maken.

“Het gaat om het zorgvuldig omgaan met overheidsgeld én het leveren van goede zorg voor kwetsbare mensen. Als daar niet aan wordt voldaan dan treden we op,” aldus burgemeester Onno van Veldhuizen, tevens regiovoorzitter.

Contracten met zorgaanbieders zijn aangegaan in regionaal verband en gelden voor alle veertien Twentse gemeenten. Zorgburo Maatwerk heeft cliënten in de gemeenten: Enschede, Hengelo, Almelo, Dinkelland, Twenterand, Oldenzaal en Borne.