Uitreiking Beste Buur Bokaal op Burendag

oudere man met rollator
15 september 2021

Het is bijna zover! Op zaterdag 25 september vindt de uitreiking van de Beste Buur Bokaal 2021 plaats in veertien Twentse gemeenten, waaronder de gemeente Enschede.

Uit de maar liefst 37 nominaties in gemeente Enschede heeft de jury een top drie geselecteerd. De jury bestaat uit een vertegenwoordiger van de gemeente, de huurdersvereniging en de woningcorporaties Ons Huis, Domijn en De Woonplaats.

De uiteindelijke winnaar wordt bekend gemaakt op Burendag (25 september 2021). Burgemeester O. van Veldhuizen verzorgt de uitreiking voor de gemeente Enschede in de Twentsche Foodhal. In deze coronatijd kunnen helaas niet alle genomineerden bij de uitreiking aanwezig zijn. Daarom is alleen de top drie van de genomineerden uitgenodigd. Zij komen samen met hun voordragers. 

Omzien naar elkaar draagt bij aan fijn wonen

Beste Buur Bokaal is een initiatief van de lokale woningcorporaties, huurdersorganisaties en de 14 Twentse gemeenten. Bij de Beste Buur Bokaal gaat het om ‘de stille kracht’ die vaak voor iedereen klaar staat en het verdient om gewaardeerd te worden. Per gemeente beoordeelt een jury de inzendingen. Vooral de reden waarom iemand een Beste Buur Bokaal verdient, is belangrijk. De samenwerkende partijen geloven dat omzien naar elkaar bijdraagt aan fijn wonen, een goede gezondheid en een veilig en actief leefklimaat