Uitreiking jeugdlintjes 2019

foto van de uitreiking van het jeugdlintje 2019
28 november 2019

De jaarlijkse Jeugdlintjes werden woensdag 27 november tijdens de internationale dag van de rechten van het kind overhandigd in het Stadhuis.

Burgemeester Onno van Veldhuizen reikte het jeugdlintje uit aan twee jongeren, Siënna en Dylan, die zich op een bijzondere manier voor anderen hebben ingezet.

Siënna nam als eerste het lintje in ontvangst. Zij heeft ongeveer 3 jaar geheel vrijwillig de mantelzorg van haar inmiddels overleden vader op zich genomen. Haar vader had last van COPD, hartklachten en zware rugproblemen. De jury vindt het erg knap dat Siënna, naast de mantelzorg voor haar vader, een rijk sociaal leven heeft en dat haar prestaties op school er niet onder geleden hebben.

De andere winnaar was Dylan, hij zet zich al jaren in voor de wijk Wesselerbrink. Dylan is volgens de jury erg betrokken en helpt mee bij veel jeugdactiviteiten van Alifa. Hij voelt zich verantwoordelijk en kan goed met kinderen omgaan. Daarnaast zet hij zich in om vrijwilligers te werven voor activiteiten en heeft hij zich aangemeld om mee te denken over een jeugdwijkraad. De jury is onder de indruk van zijn verantwoordelijkheidsgevoel en bereidheid om mee te denken en doen bij nieuwe ontwikkelingen en activiteiten.

Burgemeester Onno van Veldhuizen sprak zijn waardering uit naar de winnaars. “Het welzijn van de kinderen in deze stad staat bij mij hoog in het vaandel, want zij zijn uiteindelijk de toekomst van deze mooie plek. Als ik zie wat deze jongeren hebben bereikt, kan ik niet anders dan mijn bewondering uitspreken.”