Uw reisdocument (thuis)bezorgd

08 maart 2017

Sinds 1 maart van dit jaar doet gemeente Enschede een proef waarbij u uw Nederlandse reisdocument kunt laten bezorgen. Thuis of op uw werk ergens anders in Nederland, met uitzondering van de Waddeneilanden.

Aan de werkwijze verandert niets. U ontvangt een brief dat uw reisdocument gaat verlopen en u maakt een afspraak via www.enschede.nl voor het doen van een aanvraag. Vervolgens kunt bij de aanvraag in het Stadskantoor aangeven of u van deze bezorgservice gebruik wilt maken. De kosten bedragen € 15,- per reisdocument. Ook niet-ingezetenen in bepaalde postcodegebieden van Duitsland kunnen hun reisdocument laten bezorgen.

Kosteloos ophalen

Het laten bezorgen van uw reisdocument is een extra service. Uiteraard is het ook nog steeds mogelijk om uw reisdocument kosteloos op te halen in het Stadskantoor. Daaraan verandert niets. Gemeente Enschede besteedt de bezorging van reisdocumenten uit aan een gespecialiseerde bezorgdienst.

Bij de aanvraag van uw reisdocument in het stadskantoor hoort u welke stappen u moet doorlopen als u het wilt laten bezorgen. U krijgt een informatiefolder mee zodat u precies weet hoe het werkt. In een aantal gevallen kunt u uw reisdocument niet laten bezorgen: als u een spoedaanvraag doet en als uw reisdocument een geldig visum bevat, dat u nog wilt gebruiken.

Kijk voor meer informatie op www.enschede.nl/bezorgenreisdocumenten