Vakantieparken, campings en camperplaatsen in Twente worden gesloten

Camping
27 maart 2020

In de aangescherpte noodverordening van 26 maart is besloten dat vakantieparken, campings en camperplaatsen in Twente gesloten worden.

Dit is gedaan om te voorkomen dat er een extra toestroom van toeristen en recreanten naar Twente komt. Op die manier willen we verdere verspreiding van het coronavirus tegengaan en voorkomen dat meer mensen gebruik moeten gaan maken van de zorg in Twente (ziekenhuizen, huisartsen).  

Wat betekent dit? 

  • Recreatief en toeristisch verblijf is niet toegestaan. Dat zijn onder andere vakanties en seizoensplekken. Gasten die al aanwezig zijn, krijgen tot uiterlijk zondagavond 18.00 uur de tijd om te vertrekken. Gasten die nog niet zijn gearriveerd, mogen niet komen.  
  • Mensen die niet-recreatief in een vakantiehuisje verblijven, bijvoorbeeld vanwege een verhuizing, verbouwing, echtscheiding of permanente bewoning, mogen blijven. Let op: de plaatselijke regels over permanente bewoning van vakantieverblijven in het kader van het bestemmingsplan, blijven gewoon geldig.  

Uiteraard blijven de richtlijnen van de Rijksoverheid van kracht: houd minimaal 1,5 afstand en blijf zoveel mogelijk thuis.