Verdriet en ontzetting na overlijden leerling

21 februari 2017

Met groot verdriet en ontzetting heeft ons het nieuws bereikt dat een leerling van het Bonhoeffer College zichzelf van het leven heeft beroofd. Ik wens iedereen heel veel sterkte om dit verlies en het onnoemelijke verdriet een plek te kunnen geven.

Het is moeilijk te begrijpen dat iemand zo’n beslissing zo plotseling neemt. Dit heeft een enorme impact op iedereen in Enschede, op zijn directe omgeving, vrienden, vriendin en familie in het bijzonder. Dit zijn dagen van rouw, het zijn dagen om bij elkaar te zijn en elkaar te steunen.

De komende periode zal moeilijk zijn. De medewerkers van het Bonhoeffer en de hulpverleners doen er alles aan om dit nieuws op een goede manier te verwerken. Tegelijkertijd wil ik aan alle leerlingen en aan alle ouders in Enschede en daarbuiten vragen om met elkaar in gesprek te gaan over dit onderwerp. De invloed van sociale media op levens kan heel erg groot zijn. Heb respect voor de ander en wees bewust van de consequenties van je gedrag op sociale media. Help elkaar en voer dit gesprek terwijl je elkaar in de ogen kijkt.

Onno van Veldhuizen
Burgemeester van Enschede