Versoepeling combiregeling supporters FC Utrecht 22 september

12 september 2016

FC Utrecht supporters kunnen op eigen gelegenheid rechtstreeks naar de bekerwedstrijd in de Grolsch Veste op 22 september 2016 tegen FC Twente in Enschede reizen.

Met dit besluit honoreert burgemeester Onno van Veldhuizen het verzoek van FC Utrecht.

Onno van Veldhuizen: “Voetbal heeft de kracht om miljoenen mensen te verenigen. Hoewel slechts een fractie van de bezoekers het voetbal misbruikt om zich te misdragen, nemen we in Nederland maatregelen die alle voetballiefhebbers treffen. En dat is jammer. Met deze afspraak willen we de supporters het vertrouwen geven, zodat we samen kunnen laten zien dat het ook anders kan.”

Bij een combiregeling is een toegangskaartje gekoppeld aan een verplichte vorm van vervoer. De lokale autoriteiten hebben een beslissende stem in het wel of niet inzetten van deze regeling. Het verzoek  van FC Utrecht is aanleiding geweest om met verschillende partijen te beoordelen of de wedstrijd met een versoepelde combiregeling gespeeld kan worden. De supporters van FC Utrecht, die in het bezit zijn van een uit-kaart, mogen die dag op eigen gelegenheid rechtstreeks naar het stadion in Enschede rijden, om daar hun kaartje om te wisselen voor een wedstrijdkaart. De bekerwedstrijd FC Twente – FC Utrecht wordt gespeeld op 22 september om 18.30 uur. Het feit dat het een werkdag is, maar ook het goede uitkaartsysteem van FC Utrecht en de goede ervaringen van de laatste wedstrijden zijn meegenomen in deze afweging. Dit besluit geldt alleen voor de bekerwedstrijd van 22 september.

Van Veldhuizen: “Voetbal moet weer van de echte supporter worden. Het zou mooi zijn als we in de toekomst vaker zonder combiregeling toe kunnen. Of dat kan zullen we per wedstrijd zorgvuldig afwegen.”