Vertrouwen in goed plan voor lindes Lasondersingel

Stadhuis Enschede
18 november 2020

Eerder dit jaar was het plan om de lindebomen aan de Lasondersingel te kappen en nieuwe bomen te planten.

Bewoners en wijkraad waren het daar niet mee eens. Na veel overleg en onderzoek worden de plannen bijgesteld. Dinsdagavond 17 november spraken bewoners, raadsleden en de wethouder over het behoud van de bomen aan de Lasondersingel tijdens de stadsdeelcommissie Centrum. Uit dat gesprek bleek veel vertrouwen in het nieuwe plan.

Het plan op boomniveau wordt nu gemaakt

De 2 boomadviesbureaus, die zowel door de gemeente als bewoners zijn ingeschakeld, maken samen een plan op boomniveau. Dat wil zeggen dat straks precies duidelijk is welke boom blijft en welke boom vervangen wordt. Dat staat later in een uitvoeringsplan dat in het eerste kwartaal van 2021 klaar is.

Een mooi laanbeeld en goede toekomst voor de bomen

In het nieuwe plan is ook aandacht voor de ondergrond van de bomen. De ondergrond van de bomen is nu slecht. Ze groeien daar niet goed in. De nieuwe bomen krijgen nieuwe grond zodat ze vele tientallen jaren gezond kunnen groeien. De bestaande gezonde bomen krijgen in het voorjaar extra mest voor een oppepper. In het nieuwe plan kijken we ook naar de uitstraling en de laanstructuur van de singel.

Achtergrondinformatie

Meer informatie staat in PDFhet memo dat in stadsdeelcommissie Centrum is besproken