‘Vervoer op maat’ in Enschede vanaf 1-7-2017 door Brookhuis

31 maart 2017

De gemeente Enschede heeft een contract afgesloten met de vervoerder Brookhuis.

Dit contract is afgesloten voor:

  • Het vervoer van mensen met een Wmo–pas (voor gebruik van de huidige Regiotaxi) met ingang van 1 juli 2017.
  • Het leerlingenvervoer vanaf 1 augustus 2017.
  • En het vervoer van en naar de dagbesteding per 1 januari 2018.

Tot de bovengenoemde data verandert er niets voor de mensen die nu gebruik maken van de verschillende vervoersvormen. Voor de bovengenoemde data ontvangen mensen die gebruik maken van leerlingenvervoer en vervoer van en naar de dagbesteding allemaal persoonlijk bericht met meer informatie over de overstap naar de nieuwe vervoerder. Vervoerder Brookhuis verzorgde al Regiotaxi voor Enschede en dat verandert dus niet.

Twentse samenwerking

De gemeente Enschede werkt bij het Vervoer op maat samen met 11 andere Twentse gemeenten. De gezamenlijke visie is het inzetten en stimuleren van de eigen kracht van mensen, een maximaal gebruik van het openbaar vervoer en gezamenlijke inkoop van vervoer op maat voor mensen die het nodig hebben, bijvoorbeeld naar school, dagbesteding, ziekenhuis of familie. Daarbij is maatwerk het uitgangspunt.

Waarom al het vervoer op maat naar één vervoerder?

Op dit moment kopen de gemeenten de Regiotaxi al gezamenlijk in. De gemeenten organiseren het leerlingenvervoer nu nog afzonderlijk en zorgaanbieders regelen het vervoer voor hun cliënten. Daardoor rijden er nu verschillende vervoerders en organisaties binnen Enschede. Dat is straks afgelopen. Dan is Brookhuis dé Enschedese vervoerder. Wel zo duidelijk voor al onze inwoners. En het zal een positief effect hebben op de samenwerking tussen gemeenten en vervoerder, doordat de lijntjes veel korter zijn.

Regiotaxi zonder Wmo-pas?

Op dit moment kunnen mensen ook zonder Wmo-pas van de gemeente gebruik maken van de Regiotaxi. Dus als vorm van openbaar vervoer. De gemeenten zijn met de provincie en openbaar vervoerders in gesprek om samen te kijken naar de ontwikkelingen en initiatieven in het regulier openbaar vervoer. Dit om ervoor te zorgen dat er per 1 juli 2017 een goed alternatief is voor de mensen die nu zonder pasje gebruik maken van de Regiotaxi.

Maakt u regelmatig gebruik van de Regiotaxi zonder Wmo-pas en voorziet u na 1 juli 2017 problemen? Neem dan contact op met Wijkteams Enschede per mail via info@wijkteamsenschede.nl, telefonisch via 053 – 481 79 00 (maandag tot en met vrijdag van 09.00 – 17.00 uur).