Voetballen tijdens Koningsdag en nog vele andere activiteiten

24 april 2017

Wat is er met Koningsdag allemaal te doen in Enschede? Veel! In de binnenstad kun je op maar liefst negen locaties terecht voor allerlei leuke, muzikale en ook sportieve activiteiten.

Trap bijvoorbeeld een balletje met EK-mascotte Kicky of haal een lekkere snack bij de foodtrucks op het Willem Wilminkplein.

WEURO 2017

Naast alle muzikale activiteiten staat Koningsdag in Enschede ook in het teken van sport. Op de Oude Markt vind je bijvoorbeeld de photobooth van het EK-vrouwenvoetbal. Ben je toch meer van een balletje trappen, dan is het H.J. van Heekplein de ideale locatie voor jou. Bij de Matjesmarkt vind je het voetbalplein. Hier kun je terecht voor verschillende voetbalspellen, zoals Keepie Uppie. Het voetbalplein is een samenwerking van WEURO 2017 en de FC Twente Kidsclub.

Tussen 12.00 en 15.00 uur duikt EK-mascotte Kicky op verschillende plekken in de stad op. Blijf via deze weg op de hoogte van alle activiteiten rondom het EK-vrouwenvoetbal toernooi.

Koningsfestival

Nieuw dit jaar is ook het salsa plein op het Jacobusplein (achter de Jacobuskerk). Rico Latino richt het plein in tot een bruisend salsafeest. De Oranjevereniging Enschede zorgt voor theater en muziek bij het Ei van Ko. Café Stonewall en de ondernemers richten de Walstraat in tot uitgebreide feestlocatie. Atak verzorgt in samenwerking met Herbalize IT op het Willem Wilminkplein een programma met onder andere DJ’s, panna voetbal en foodtrucks. De Oude Markt wordt voor twee dagen lang een muzikaal plein met drie podia. Hier kun je genieten van (cover)bands en DJ’s. St.levendig Twente zorgt voor een spannend kinderprogramma op de parkeerplaats van de Performance Factory.

Zoals ieder jaar kun je ook dit jaar weer uit je dak op Absolutely Kingsnight (26 april) van Absolutely Fresh op het H.J. van Heekplein. Verder zijn er nog skateactiviteiten op het Stationsplein en rockmuziek in de Hofstraat. Het complete programma is te vinden op www.koningsfestivalenschede.nl.