Voorkom fietsdiefstal

19 oktober 2016

Fietsen in Enschede is populair. Dat heeft helaas een keerzijde: er worden veel fietsen gestolen. Gemeente, politie en landelijke instanties slaan daarom de handen ineen.

Actiedag 31 oktober

Op maandag 31 oktober organiseren politie, gemeente en het Centrum Fietsdiefstal een actiedag rond het centraal station. De politie en het Centrum Fietsdiefstal geven daar voorlichting over het veilig stallen van uw fiets. Ook krijgt u advies over fietssloten.

Graveren en registreren

Noteer het framenummer van uw fiets en bewaar dit bij uw verzekeringspapieren. In geval van diefstal heeft de politie dit nummer nodig. Zonder framenummer is de kans klein dat u uw fiets terugkrijgt. Dit nummer vindt u vaak in de buurt van de trapas van uw fiets. Heeft uw fiets geen framenummer? Kom dan naar de actiedag en laat uw fiets graveren. Wist u dat u ook de accu van uw elektrische fiets kunt laten graveren?

Voorkom fietsdiefstal

Zelf kunt u ook veel doen om fietsdiefstal te voorkomen.

  1. Zet uw fiets altijd en overal op slot, ook als u maar even weg bent.
  2. Gebruik minstens twee goede sloten.
  3. Zet uw fiets altijd vast aan een paal of een fietsenrek.
  4. Verwijder de accu of de display van uw elektrische fiets.
  5. Maak zoveel mogelijk gebruik van de (gratis) bewaakte fietsenstallingen.

Fiets gestolen? Doe altijd aangifte!

Doe altijd aangifte als uw fiets gestolen is. Dit kan via www.politie.nl. Dat verhoogt de kans dat u uw fiets terug krijgt. Heeft u tot slot iets verdachts gezien? Meld dit bij de politie. Heeft u iemand op heterdaad betrapt? Bel dan direct 112.

Koop geen gestolen fiets

Wie een gestolen fiets koopt, doet aan heling en dat is verboden. Heling kan worden vermeld op uw strafblad. Dat kan nadelige gevolgen hebben voor uw toekomstplannen. Een fiets van €25 is vrijwel altijd een gestolen fiets.

Meer tips: www.enschedefietsstad.nl.