Warme bijeenkomst rond Meedoen en Thuisvoelen

27 januari 2017

Organisaties en nieuwe Enschedeërs zetten symbolische handtekening

De geur van pasgebakken stroopwafels, een huiselijke inrichting, melodieën uit de oosterse wereld en een warme ontvangst door medewerkers van M-pact in diverse talen. De bezoekers van de bijeenkomst “Meedoen en Thuisvoelen: aan de slag!” voelden zich direct thuis.  Het is het actieprogramma om statushouders een gastvrije plek te geven in de Enschedese samenleving.

Daarnaast werden de aanwezigen bedankt voor hun hulp en input voor het actieprogramma en bracht wethouder Jurgen van Houdt een toost uit op de acties die komende jaren uitgevoerd gaan worden. Dit laatste werd symbolisch bekrachtigd door het zetten van handtekeningen op een tafelkleed.

“Ieder heeft een verhaal en talent”

Bijzonder was de aanwezigheid van ruim 35 nieuwe Enschedeërs, een aantal werd kort geïnterviewd. “Zij tonen aan dat iedereen een verhaal en talent heeft”, constateerde wethouder Van Houdt. “En met elkaar zijn we het hierover eens: blijf met elkaar in gesprek en toon interesse in elkaars verhaal.”

Trio-maatjes

Ook deed de wethouder de oproep om zoveel mogelijk trio-maatjes te vormen: een Enschedeër, een statushouder die al langer in de stad woont én een nieuwe Enschedeër vormen een groepje dat met elkaar dingen onderneemt en zo van elkaar leert en elkaar leert kennen. Jurgen van Houdt: “Ik wil zelf ook een dag lang optrekken met twee maatjes. Leerzaam en leuk!”

Van deze bijeenkomst is ook een filmpje gemaakt. Klik hier om het filmpje te bekijken