Weekendafsluitingen A1 Rijssen – Azelo mei en juni

luchtfoto van de A1
03 mei 2021

Rijkswaterstaat verbreedt de A1 tussen Apeldoorn en Azelo. In mei en juni vinden asfalteringswerkzaamheden plaats op het traject Rijssen-Azelo. De A1 is op dit weggedeelte 3 weekenden in één richting afgesloten.

Van vrijdag 7 mei tot maandag 10 mei én van vrijdag 28 mei tot maandag 31 mei is de A1 tussen oprit Rijssen en knooppunt Azelo afgesloten in de richting van Enschede/Osnabrück. Van vrijdag 4 juni tot maandag 7 juni geldt dit voor de A1 tussen knooppunt Azelo en afrit Rijssen in de richting van Deventer/Amsterdam. Weggebruikers moeten rekening houden met ernstige verkeershinder en een extra reistijd die kan oplopen tot 40 minuten.

A1 tussen Rijssen (28) en knooppunt Azelo afgesloten

  • Vrijdag 7 mei 21.00 uur tot en met maandag 10 mei 05.00 uur en vrijdag 28 mei 21.00 uur tot en met maandag 31 mei 05.00 uur: afsluiting A1 op traject afrit Rijssen (28) - knooppunt Azelo in de richting van Hengelo/Enschede/Osnabrück
  • Vrijdag 4 juni 21.00 uur tot en met maandag 7 juni 05.00 uur: afsluiting A1 op traject knooppunt Azelo – afrit Rijssen (28) vanuit Hengelo en Almelo in de richting van Deventer/Arnhem/Amsterdam

Het doorgaande verkeer wordt omgeleid via de N18 en A12 en via de N35 en A28.

Omleidingsroute A50 Apeldoorn richting Hengelo/Enschede/Osnabrück

Verkeer vanuit Apeldoorn in de richting van Hengelo/Enschede/Osnabrück wordt vanaf knooppunt Beekbergen omgeleid via A50 en A28 richting Zwolle.

Omleidingsroute A18 Arnhem richting Hengelo/Enschede/Osnabrück

Verkeer vanuit Arnhem richting Hengelo/Enschede/Osnabrück wordt omgeleid via de A18 richting Enschede, de N18 richting Enschede en de A35 richting Hengelo/Osnabrück.

Omleidingsroute N18 Osnabrück en Hengelo/Enschede richting Arnhem en Utrecht

Verkeer vanuit Duitsland richting Arnhem en Utrecht wordt omgeleid bij knooppunt Azelo via de N18 richting Doetinchem, A18 richting Arnhem en A12 richting Amsterdam.

Omleidingsroute A35 Osnabrück en Hengelo richting Apeldoorn en Amsterdam

Verkeer vanuit Duitsland en Hengelo richting Apeldoorn en Amsterdam wordt omgeleid via A35, N35, A28 en A12.

Advies aan weggebruikers

  • Vermijd tijdens de 3 weekendafsluitingen de A1 tussen afrit Rijssen en knooppunt Azelo.
  • Raadpleeg voor vertrek de actuele verkeersinformatie.
  • Houd rekening met extra reistijd.
  • Volg de aanwijzingen en omleidingsroutes op de borden langs de weg.

Houd rekening met extra reistijd

  • Extra reistijd van 40 minuten
  • Extra drukte op de omleidingsroutes

Vergroten capaciteit A1 Apeldoorn-Azelo

Toenemend vrachtverkeer zorgt voor veel vertraging op de A1 Oost tussen Apeldoorn en Azelo. Dit traject is een belangrijke verbinding tussen economische gebieden binnen en buiten Nederland. Goede doorstroming op deze route is belangrijk voor de bereikbaarheid en economische ontwikkeling van de regio. Daarom werken rijk en regio samen aan het vergroten van de capaciteit van de A1 Oost in het verbreden van de A1: tussen Apeldoorn en Deventer naar 2x4 rijstroken en tussen Deventer en knooppunt Azelo naar 2x3 rijstroken.

Meer informatie via de website van Rijkswaterstraat.