Weekendafsluitingen aansluiting Enschede-West en Westerval in Enschede

27 oktober 2017

Noaber18 werkt in opdracht van Rijkswaterstaat aan het realiseren van de aansluiting van de toekomstige N18 op de huidige aansluiting Enschede-West/A35. Daarvoor gaat de aannemer gedurende de eerste twee weken van november op- en afritten van de aansluiting Enschede-West en de Westerval in Enschede asfalteren.

Weggebruikers moeten tijdens beide weekenden rekening houden met omleidingsroutes en langere reistijden.

Afsluitingen

  • Van vrijdagavond 3 november 19.00 uur tot maandagochtend 6 november 05.00 uur is de Westerval richting de A35 (stad uitwaarts) afgesloten voor alle verkeer. Ook zijn de opritten naar de A35 afgesloten. Het verkeer kan wel vanaf de A35 richting Enschede rijden, maar niet vanaf Enschede-West naar de A35.
  • Van vrijdagavond 10 november 19.00 uur tot maandagochtend 13 november 05.00 uur is de Westerval vanaf de A35 richting Enschede (stad inwaarts) afgesloten. Ook zijn de afritten vanaf de A35 afgesloten. Het verkeer vanuit Enschede kan dan wel naar de A35 rijden, maar verkeer vanaf de A35 kan niet naar Enschede-West rijden.

Omleidingsroutes

Tijdens beide weekenden wordt het verkeer omgeleid via de aansluiting Enschede en de Zuiderval in Enschede. Gele borden geven ter plekke de omleidingsroutes aan.

Asfalteringswerkzaamheden zijn weersgevoelig. Bij slecht weer kunnen werkzaamheden worden uitgesteld.

Meer informatie

Heeft u vragen over de werkzaamheden? Kijk dan op de gratis app van Noaber18. Deze kunt u downloaden via de appstores. U kunt ook bellen met de gratis informatielijn van Rijkswaterstaat: 0800-8002 of kijken op www.rijkswaterstaat.nl. Meer informatie over de Nieuwe Twenteroute vindt u op www.rijkswaterstaat.nl/nieuwetwenteroute.

De Nieuwe Twenteroute

De N18 tussen Varsseveld en Enschede wordt vernieuwd. Tussen Varsseveld en Lichtenvoorde past Rijkswaterstaat de weg aan. Tussen Groenlo en Enschede gaat een 27 kilometerlange nieuwe N18 om de kernen van Eibergen, Haaksbergen en Usselo heen. Hiermee maakt Rijkswaterstaat van de N18 een Nieuwe Twenteroute. Deze Nieuwe Twenteroute wordt een weg die veiliger is om over te rijden of over te steken, waardoor minder verkeersslachtoffers vallen. De nieuwe weg gaat de leefbaarheid in Eibergen, Haaksbergen en Usselo vergroten en past in het mooie landelijke gebied van de Achterhoek en Twente. De weg zorgt dat Achterhoekers en Twentenaren sneller van A naar B komen en maakt daarmee dat de regio interessant is om in te wonen, te werken en te ondernemen.

Rijkswaterstaat werkt nauw samen met de provincies Gelderland en Overijssel, de gemeenten in de regio en de waterschappen om de Nieuwe Twenteroute te realiseren. De Nieuwe Twenteroute is naar verwachting in het voorjaar van 2018 klaar.