Wegwerkzaamheden Usselerrondweg en Haaksbergerstraat

28 juli 2016

Van 29 augustus t/m 4 september 2016 wordt de Usselerrondweg tussen de Haaksbergerstraat en de Bruggertstraat opnieuw geasfalteerd. Het huidige asfalt is aan vervanging toe.

In overleg met betrokken ondernemers, Rijkswaterstaat en verkeerspolitie is besloten om van maandag 29 augustus t/m vrijdag 2 september de kruising Usselerrondweg en Haaksbergerstraat voor al het gemotoriseerde verkeer te sluiten. De eerste fase wordt vrijdag 2 september afgerond, waarna de kruising weer opengaat voor verkeer.

Van vrijdag 2 september t/m zondag 4 september is de Usselerrondweg vanaf de inrit naar Intratuin tot en met de Bruggertstraat afgesloten. Om de werkzaamheden in korte tijd te kunnen voltooien wordt in het weekend ook ’s nachts doorgewerkt. De werkzaamheden worden in de nacht van zondag 4 op maandag 5 september afgerond.

De fasering is in nauw overleg met alle betrokkenen tot stand gekomen en zorgt voor de best mogelijke bereikbaarheid van ondernemers en bewoners en de snelste uitvoeringstijd.

Omleidingen

Verkeer vanuit Haaksbergen wordt omgeleid via Beckum en Hengelo zuid (A35). Verkeer vanuit het centrum wordt omgeleid via de singels en de andere invalswegen (Westerval, Zuiderval en Burg. van Veenlaan/Wesselerbrinklaan).

De fietspaden zijn in 2014 al aangepakt en verbreed. Fietsers kunnen tijdens de werkzaamheden dan ook gebruik blijven maken van de fietspaden. Tijdens de werkzaamheden zijn ook verkeersregelaars aanwezig om het verkeer te begeleiden. Vooraankondigingen en omleidingsborden worden 2 weken voorafgaand aan de werkzaamheden geplaatst.