Welke jonge held verdient een Jeugdlintje?

07 september 2016

Dit jaar reikt burgemeester Onno van Veldhuizen weer de Jeugdlintjes uit. Het Jeugdlintje is een prijs voor kinderen en jongeren tot 18 jaar uit Enschede.

Kinderen en jongeren verdienen de prijs als ze zich op een bijzondere manier hebben ingezet voor anderen. Dat kan van alles zijn: bijvoorbeeld het helpen van een zieke buurvrouw, geld inzamelen voor een goed doel of helpen met opruimen in de wijk.

De spelregels

Iedereen van 18 jaar en ouder kan tot 7 oktober 2016 een kandidaat aanmelden voor een jeugdlintje. De binnengekomen aanmeldingen worden beoordeeld door een deskundige jury.

Bij de uitreiking ontvangen de jonge helden een prachtige ‘held van Enschede - medaille’ en een cadeaubon. En eeuwige roem natuurlijk!

Meld je held!

Kent u een jonge held die in 2015/2016 iets bijzonders heeft gedaan voor iemand anders? En wilt u hem of haar in het zonnetje zetten? Meld deze held dan aan voor een Jeugdlintje! Dit kan via het aanmeldformulier op www.enschede.nl/jeugdlintje. Doe dit voor 7 oktober 2016.

Kijk voor meer informatie ook eens op www.facebook.com/enschedejeugdlintje. Daar vindt u ook de trotse winnaars van vorig jaar.

Met het Jeugdlintje wil de gemeente Enschede de maatschappelijke betrokkenheid van kinderen en jongeren stimuleren.